Sasankasana - babapóz

2021.07.26

Nagyon jó földelő gyakorlat, végezd a szabadban mezítláb, ha alkalmad van rá. A Földhöz való csatlakozás segít feltölteni testünket energiával és egyensúlyba hozni testünk rendszereit. A földelés kiválóan hat álmatlanság esetén, fájdalom csillapító, csökkenti a stresszt, javítja a vérkeringést, segít elcsendesíteni az elmét.

A sasankászana póz felvétele: 

Helyezkedj el sarokülésben és tedd mellkasod előtt előtt imatartásba a kezeidet. Belégzés közben nyújtsd a karokat magasba, majd kilégzés közben egyenes háttal dönts előre. Amikor a két tenyér leért a talajra, amennyire lehet nyújtózz előre az ujjbegyekkel. Jól nyújtsd meg a hátad, de a fenék a sarkakon maradjon. Lélegezz puhán, egyenletesen, hasi légzéssel, amíg jól esik. Belégzés közben egyenes háttal felemelkedünk, kilégzéssel ismét imatartásban a két kéz a mellkas előtt.

Ez az ászana erősíti a hát izmait, lazítja a törzs és vállizmokat. A hasi légzés masszírozza a hasi szerveket, a női szerveket. Nyitja a keresztcsonti területet, ahol mi nők sok feszültséget vagyunk képesek tárolni, így segít felszabadítani ezeket az érzelmi blokkokat, elakadásokat. Jó gyakorlat menstruáció alatt is (ilyenkor nyissuk szélesebbre a térdeket, illetve ciszta és mióma esetén is) Serkenti a fej vérellátását, így a ráncosodás folyamatát is lassítja.