Copaiba: a sokoldalú illóolaj

2021.12.07

Az Amazonas gyógyítói (a curandero-k) a copaiba gyantáját használták mindenféle fájó és gyulladással járó betegség kezelésére. A perui és brazil gyógynövényrendszer szerint a húgyutak gyulladáscsökkentő és antiszeptikus védőszereként is hat (ciszták, húgyhólyag és vese rendellenességek), valamint a vizeletkiválasztási problémák, gyomorfekély, szifilisz, tetanusz, hörghurut és tuberkulózis gyógyítására is alkalmazták. A brazil gyógynövényi orvoslás úgy tartja, hogy a fa gyantája erősen antiszeptikus, köptető a légutakat tekintve (beleértve a hörghurut és az arcüreggyulladás gyógyítását is), és antiszeptikus toroköblítőként is működik.

Kétség nem fér hozzá, hogy a copaiba valóban sokoldalú.

Bevált illóolaj a szépségápolásban, hiszen kiváló arckrémet vagy szemkörnyékápolót készíthetsz belőle.

Rengeteg anyuka számol be arról, hogy milyen nagy segítséget jelentett a Copaiba a pici gyermekek fogzási fájdalmánál. Egy kis mennyiséget megfelelő hígításban vigyünk fel a csecsemő állkapcsára és rövid időn enyhülni fog a fogzással járó kellemetlenség.

Felnőttek is bátran használhatják, mert segít megőrizni fogaink és ínyünk egészségét. Napi használatával csökkentheti a szájüregi sebek, duzzanatok, fertőzések előfordulását. Ehhez tegyünk egy csepp copaiba-t a fogkrémbe vagy a szájöblítőbe.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a Copaiba hatással van a központi idegrendszerre, ezáltal segít enyhíteni a stresszt, amely az alvászavarok egyik fő oka. A nyugodt alvásért tégy copaiba és levendula olajat a szoba méretétül függően a diffúzorba.

Érzelmünkre is hatással van azáltal, hogy segít megnyitni a szívcsakránkat.

Ha nyitottabb a szívcsakra (a görbe testtartás, mely megrövidíti a gerincet, ugyancsak szűkíti a szívcsakrát, ami miatt nem tudnak megfelelően áramolni az energiák. Ezért fontosak jógában a hátrahajló gyakorlatok) A szívcsakrához tartozó lelki problémák elsősorban azzal függnek össze, hogy mennyire vagyunk képesek szeretetet adni és elfogadni. A válasz megmutatkozik azokban a formákban, amelyekkel a szeretet ellen védekezünk: a megkeseredettségben, az egoizmusban és a keménységban, amelyet mások és önmagunk ellen egyaránt kifejleszthetünk.

És végül a copaibát házi kedvenceinknél is használhatjuk, mivel viszonylag enyhe aromával rendelkezik. Amikor az állatok stresszesek és félősek egy új hely vagy bármi más miatt próbáld meg a copaiba-t használni diffúzorban vagy vigyél fel egy kis mennyiséget a kezedre , és simogasd meg vele kedvencedet.

A Copaiba nem csak egy illóolaj, amit diffúzorba tehetünk. A Young Living illóolajok mindegyike ennél sokkal több, mivel széles felhasználhatóságukkal a mindennapjainkban használt termékek sorát tudjuk kiváltani egy természetesebb, környezettudatosabb megoldásra.

Készítsd magad receptek közül most ezt a kettőt választottam ki:

Szemkörnyék ápoló:

7 csepp Copaiba

5 csepp Levendula

5 csepp Frankincense

Frakcionált kókuszolaj vagy bármilyen más bőrtípusodnak kedvező hordozóolaj

10 ml Roll-on üvegbe keverjük össze a hozzávalókat.

Keverék a gyulladt mellekre(szoptató anyukák bevált receptje):

3 csepp mirha 

3 csepp vetiver

 2 csepp copaiba

 1 csepp szúrós luc (Idaho Blue Spruce)
 1/2 teáskanál V-6 növényi bázisolajkeverék