Találd meg önmagad egy ászanában

2021.06.01

A jóga gyakorlása nem a szépen kitartott pózokról(ászanákról) és a hajlékonyságról szól. A hosszan kitartott vagy éppen áramló mozdulatok mögött belső munka rejlik. A lényeg kívülről láthatatlan.

Az energiák, melyek ilyenkor benned mozognak, ha eléggé belül vagy és nyitott csodákat fognak előhozni belőled. Rendszeres gyakorlással közelebb kerülsz önmagadhoz, kiegyensúlyozottá tesz, segít a test és lélek egyensúlyának kialakításában és megőrzésében.

Milyen hatással lesz rád a jóga?

  • jó közérzetet teremt
  • erősíti az izmokat, javítja a tartást
  • a légzőgyakorlatok növelik a tüdő kapacitását, frissítenek (vannak alvást segítő, nyugtató légzőgyakorlatok is)
  • hat a belső szervekre, mirigyekre így számos betegség megelőzhető vele
  • a relaxáció és meditáció pedig az ellazulásban, stressz csökkentésben nyújt segítséget

Hogyan kezd el?

Ha már a gondolat megérett benned,hogy kipróbálod, nincs más tennivalód, mint felkeresni egy jógastúdiót. (ha nem szeretsz közösségben gyakorolni magántanárt is találsz az interneten vagy csatlakozhatsz online órákhoz.) Lehet több órát is érdemes majd meglátogatnod, hogy tudd a jógának melyik fatája, illetve melyik tanár stílusa áll hozzád közel. A jóga gyakorlása semmilyen előképzettséget nem igényel a kényelmes ruházaton kívül csak a nyitottságodra lesz szükséged. Ha valamilyen fizikai panaszod, betegséged van óra elején mindenképp jelezd oktatódnak, hogy alternatív gyakorlatokkal tudjon instruálni téged.

"A jóga sikere nem a testtartások végzésének képességében rejlik, hanem abban, miként változik pozitívan életünk és minden kapcsolatunk."

- Desikachar